Λέμε ΝΑΙ στην ελπίδα, ΟΧΙ στον διχασμό

on Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

του Αλεξάκη Αλέξανδρου

Την Κυριακή καλείται ο Ελληνικός λαός να προσέλθει στις κάλπες την στιγμή που η Ελλάδα κυριολεκτικά καταρρέει. Μέσα σε συνθήκες χάους και αβεβαιότητας, ένας λαός απεγνωσμένος δεν ξέρει πώς να συμπεριφερθεί, τι να πιστέψει και σε τι να ελπίζει. Μετατρέποντας μια δημοκρατική διαδικασία σε φιάσκο, η Κυβέρνηση  εκμεταλλεύτηκε την απόγνωση του λαού και την έκανε ασπίδα της λιποταξίας της. Βάζοντας τον Λαό να συμμετέχει σε μια αλλοιωμένη Δημοκρατική διαδικασία, με ένα ΝΑΙ που θα εξαθλιώσει περισσότερο τον ήδη εξαθλιωμένο Έλληνα πολίτη ή με ένα ΟΧΙ που θα μας απομακρύνει από την Ευρωπαϊκή οικογένεια.
Δυστυχώς τα λάθη του παρελθόντος έδωσαν το δικαίωμα στην σημερινή Κυβέρνηση να εξαπατήσει τον Ελληνικό λαό και να τον φέρει σε λάθος διλλήματα και σε διχασμό. Έναν διχασμό που δεν ήρθε εξ ουρανού αλλά ξεκίνησε το 2010. Όταν οι «αγανακτισμένοι» έστηναν κρεμάλες στην πλατεία Συντάγματος. Όταν παραμύθιασαν, δίχασαν και κατηγοριοποίησαν τους Έλληνες σε «πατριώτες» και «δοσίλογους». Όταν την στιγμή που η πατρίδα είχε ανάγκη από Εθνική ενότητα και ομοψυχία στοχοποιούσαν εκείνους που προσπαθούσαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.
Πέντε χρόνια μετά η Χώρα καταρρέει και εκείνοι που δίχασαν έναν λαό, με σκοπό να γίνουν χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη, σκέφτονται μόνο την πολιτική τους επιβίωση. Γνωρίζουμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων είναι απέναντι σε νέα μέτρα λιτότητας, αλλά υπέρ του Ευρώ. Καλούμαστε οπότε την Κυριακή σε ένα δημοψήφισμα να ψηφίσουμε ΝΑΙ στο Ευρώ με τίμημα την εφαρμογή νέων μέτρων ή ΟΧΙ στην εφαρμογή νέων μέτρων με τίμημα την έξοδο μας από το Ευρώ. Ανοησία και ανευθυνότητα ή οργανωμένο έγκλημα ;
Όταν όλοι γνωρίζουμε ότι το ΝΑΙ διαιωνίζει την ύφεση και τις ανισότητες, όφειλαν να παρουσιάσουν στον Ελληνικό λαό με ειλικρίνεια τις επιπτώσεις του ΟΧΙ. Αντί αυτού πέντε μήνες ζήσαμε τον απόλυτο πολιτικό τυχοδιωκτισμό. Χωρίς σχέδιο και καμία ουσιαστική πρόταση εκμηδένισαν κάθε πιθανότητα θετικής συμφωνίας, κόβοντας παράλληλα τις γέφυρες με φίλους και συμμάχους. Η κυβέρνηση που αποτέλεσε για πολλούς προοδευτικούς πολίτες μια ελπιδοφόρα προοπτική για τον τόπο, βυθίζει καθημερινά την Ελληνική οικονομία σε ασφυξία, ανασφάλεια και φόβο. Με τις επιλογές του ο Πρωθυπουργός επέλεξε να υπηρετήσει το κόμμα του και όχι την χώρα.
Σε λιγότερο από 48 ώρες η Πατρίδα μας καλεί. Η πορεία δεν θα είναι εύκολη και το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο. Λέμε ΝΑΙ στην ελπίδα για αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του Ελληνικού λαού, η οποία θα διατηρηθεί ζωντανή μόνο μέσα από την συμμετοχή μας στην Ευρώπη των λαών.
Λέμε ΟΧΙ στον διχασμό, την Εθνική απομόνωση και τους τριτοκοσμικούς πειραματισμούς.


Έχουμε ιστορική ευθύνη απέναντι στις επερχόμενες γενιές.