« Ρίξτε και άλλη λάσπη... Έχουμε άφθονο νερό !!!»

on Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Είναι ηλίου φαεινότερων πλέον ότι κάποιοι δεν ενδιαφέρονται για την επίλυση του προβλήματος του «Ακτή Μεσογγή». Ενδιαφέρον τους είναι η συκοφαντία και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και όχι η επίλυση του προβλήματος που ταλανίζει μια ολόκληρη περιοχή και εκατοντάδες ανθρώπους.
Τρία ολόκληρα χρόνια με άνεργους ξενοδοχοϋπάλληλους, τρία ολόκληρα χρόνια με άδεια καταστήματα και ξενοδοχεία, τρία ολόκληρα χρόνια με αλλεπάλληλα λουκέτα στα Μωραίτικα. Κανένα όμως ενδιαφέρον, κανένα συγνώμη για τα λάθη που έγιναν. Αντ’αυτού βγήκαν κάποιοι να μιλήσουν για μπράβους και φουσκωτούς και να χαρακτηρίσουν μία ολόκληρη περιοχή.
Μιλάμε για άτομα λοιπόν χωρίς αγάπη για τη αλήθεια ή τόσο πολύ τυφλωμένα από την προκατάληψη, που ότι και να τους πει κάποιος, τα λόγια του πάνε χαμένα. Άνθρωποι με σκοπιμότητα να περάσουν τις απόψεις τους με οποιοδήποτε τρόπο, θεμιτό ή αθέμιτο. Μάλλον η ρήση «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» τους εκφράζει και τους καθοδηγεί.
Η Γκεμπελική μέθοδος: «Ρίξε μπόλικη λάσπη, κάτι θα μείνει», είναι η δική τους τακτική. Έχουμε να κάνουμε πλέον με τυχοδιώκτες και όχι εκζητητές της αλήθειας. Έχουμε να κάνουμε με άτομα που θέλουν να κερδίσουν τις εντυπώσει και μόνο.
Ο κόσμος όμως έχει πλέον μάθει να ξεχωρίζει τον απατεώνα και λαοπλάνο από τον τίμιο. Είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το σωστό από το λάθος και την γενίκευση από την ακριβή έκφραση. Είναι ευτυχώς πολύ λίγοι αυτοί οι οποίοι δεν μπορούν να διακρίνουν την ορθή πληροφορία από τη λάθος και γίνονται θύματα του κάθε είδους ανορθολογιστή και λαϊκιστή.
Οι πλειοψηφία των πολιτών της περιοχής Μωραΐτικων - Μεσογγής δεν είναι μέσα σε αυτούς. Μιλάμε για κατοίκους κάθε λογής κοινωνικών και οικονομικών στρωμάτων οι οποίοι από ανέκαθεν διακρίνονταν για την Δημοκρατικότητα τους. Φιλήσυχοι πολίτες οι οποίοι κατέβηκαν την Κυριακή στους δρόμους με ειρηνικές διαθέσεις αλλά και παρά πολλά προβλήματα. Κατέβηκαν να συμπαρασταθούν στα δίκαια αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων αλλά και να ζητήσουν παράλληλα και την δική τους συμπαράσταση.
Γυναικόπαιδα με λευκές σημαίες και λουλούδια που κάποιοι παρουσίασαν ως εγκληματίες. Μία τεράστια και δυναμική παρουσία κόσμου την οποία κάποιοι για συγκεκριμένους λόγους συκοφάντησαν και σπίλωσαν. Ενοχλήθηκαν φαίνεται κάποιοι από την μεγαλειώδη παρουσία του κόσμου και εφηύραν δράκους και τέρατα. Αναλήθειες και ψεύδη για μια ειρηνική κινητοποίηση ανθρώπων του μόχθου και του μεροκάματου οι οποίοι εκτός από τα μύρια προβλήματα της καθημερινότητας, της ανεργίας, της φτώχειας και της κρίσης καλούνται να αντιμετωπίσουν και το φαινόμενο ΠΑ.ΜΕ.
Κυρίες και κύριοι ηγείστε Συνδέσμους και Σωματεία θα πρέπει να ενεργείτε για το κοινό συμφέρον και μόνον. Μακριά από μικροπολιτικές, προσωπικές και ψηφοθηρικές επιδιώξεις.
Κυρίες και κύριοι του ελληνικού Κοινοβουλίου θα πρέπει κάποια στιγμή να βγάλετε τις κομματικές παρωπίδες και ν’ ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου. Γι’ αυτό άλλωστε σας εξέλεξε και ο Λαός.
Όσον αφορά τις συντονισμένες συκοφαντικές δηλώσεις ΠΑΜΕ – ΚΚΕ – Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων εις βάρος μίας ολόκληρης περιοχής σας δηλώνουμε ότι όση λάσπη και αν ρίξετε…έχουμε άφθονο νερό !!!